Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1.20 faizli konut kredisi geliyor

Resmi açıklamanın yakında yapılması

Resmi açıklamanın yakında yapılması bekleniyor ve herkes artık 1.20 faizli konut kredisini heyecanla bekliyor. 120 veya 180 ay vade seçenekleriyle sunulacak olan bu konut kredisi, vatandaşların konut sahibi olmalarını destekleyecek.

featured

1.20 faizli konut kredisi geliyor

Konut talebinin artmasıyla birlikte devlet, dar gelirli vatandaşlar için düşük faizli konut kredisi hazırlığına hız verdi. Resmi açıklamanın yapılması ve detayların tamamlanmasının ardından 120 veya 180 ay vadeli konut kredisi sunulacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Kasım’da yapılan kabine toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ‘Aile ve Gençlik Fonu’ ile ilgili konut kredisi detaylarını paylaştı. İlk kez ev sahibi olacak bireylerin başvurabileceği bu kampanyada konut kredi faiz oranları %1,20 seviyesinde olacak.

Konut kredisi için sadece ilk ev sahipliği yapacak bireyler başvurabilecek, mevcut ev sahipleri veya daha önce ev sahibi olmuş bireyler ise bu kampanyadan yararlanamayacak. Geri ödeme planı olarak vatandaşlara 120 ila 180 ay arasında seçenekler sunulması bekleniyor.

Konut sahipliği meselesinin sadece kredi odaklı olmadığını belirten Yılmaz, konut arzı ve talebinin dengeli bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı. Konut kredisi imkânlarının ilk ev sahipliği için kullanılacağını ifade etti.”

1.20 faizli konut kredisi geliyor