Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KASKİ’DEN ‘BELEDİYE SU KARDEŞLİĞİ’NE İMZA

KASKİ’DEN ‘BELEDİYE SU KARDEŞLİĞİ’NE

KASKİ’DEN ‘BELEDİYE SU KARDEŞLİĞİ’NE İMZA

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye Belediyeler Birliği Toplantı Salonu’nda “Dünya Su Kayıpları Günü Belediye Su Kayıpları Etkinliği” düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda Bakan Kirişci ‘’ içme suyuyla ilgili kayıp kaçak oranının hızlıca aşağı çekilmesi gerektiğini belirterek, “Kayıp kaçak konusunda da belediyelerimizin ciddi çalışmalar yapması gerektiğini, Bakanlık olarak da her konuda işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isterim.” dedi.

Türkiye’nin yıllık kullanılabilir tatlı su potansiyelinin, 112 milyar metreküp olduğuna dikkati çeken Kirişci, bunun 58 milyar metreküpünün kullanıldığını vurguladı.

Kirişci, suyun miktarında bir artış sağlanamayacağına işaret ederek, bu kapsamda suyun verimli kullanılması ve suyun yönetiminin öneminin arttığını anlattı. Kirişci, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün bu konularda çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

İki gün süren etkinlikte su kaynaklarının korunması ve verimli kullanımın yaygınlaştırılması konusunda mevcut durum ve olması gereken planlamaların konuşulduğu panel, teknik sunumların yer alacağı çalıştay ve su kayıpları konusunda teknolojik gelişmelerin paylaşıldığı stantlar yer alıyor.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü ile birlikte Türkiye genelinden 28 Su ve Kanalizasyon İdaresi ile Belediyenin katılım gerçekleştirdiği organizasyonda, “Belediye Su Kardeşliği” protokolü imzalandı.

KASKİ Genel Müdürümüz Ahmet KAVAK’ın katıldığı “Dünya Su Kayıpları Günü – Belediye Su Kayıpları Etkinliğinde” “Belediye Su Kardeşliği” protokolü Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi arasında imzalandı.

Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fatma Şahin huzurunda Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğümüz arasında imzalanan Su Kardeşliği Protokolünün her iki ilimiz için de hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.​