Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür Çarşısı Projesi’nin Temel atma töreni yapıldı

Kültür Çarşısı Projesi’nin Temel

Kültür Çarşısı Projesi’nin Temel atma töreni yapıldı

Alihan TELATAR/ RİZE- BHA

Törene, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Burak Ak, Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, Muhtarlar, Siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

IMG 20240319 WA0024 1

Rize Belediyesi tarafından Piriçelebi Mahallesi PTT arkasında yapımı kararlaştırılan ve ömrünü tamamlamış metruk binaların yıkılmasıyla başlatılan sürecin ardından projenin hayata geçirilmesi için binanın yapılacağı alanda temel atma töreni gerçekleştirildi.

IMG 20240319 WA0022 1

Yapımına başlanan bu dönüşüm projesi ile belirlenen kültür çarşısı alanını turistik cazibe merkezi haline getirip, şehrin yöresel kimliğini yansıtacak bir atmosfer oluşturularak, 2400m2 alanda hizmet verecek.

Protokol konuşmalarının yer aldığı temel atma programında bir selamlama konuşması gerçekleştiren Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Burada 3 yıldan fazladır belediye eliyle kamulaştırma faaliyetleri yürütüyorduk. 3 yıl sonunda kamulaştırması yapılmış oldu. İçerisinde Rize’nin kültürel mimarisini yaşatacak 5 tane Rize evlerini yapmış olacağız. Sanat atölyeleri ve galerisi, kadın kooperatifleri için bir satış noktası, yöresel yiyecek ve içeceklerin olduğu bir yer, 120 kişilik bir konferans salonu, öğretmenler lokali, muhtarlara ait bir nokta, gençlerle ilgili akademi ve atölyeler, yapay zeka ve robotik kodlama atölyeleri kültür çarşımızın içerisinde kurulacak.” dedi.

İhsan Selim Baydaş konuşmasında, “Burada belediyemizin yaptığı kamulaştırmayla şehre katacağı ve Rize mimarisi örneğini sergileyeceği, sosyal ve kültürel hayata sunacağı, konferans merkezleriyle, toplanma mekanlarıyla çok örnek bir tesisin temel atma törenindeyiz. İnşallah milletimize ve hemşehrilerimize hizmet eden güzel bir mekan olur.”

Muhammed Avcı konuşmasında, “Temelini atacağımız bu alan için sunmuş oldukları destekler için Belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz. Şehrin sosyolojik ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar yapmamız lazım. Bu anlamda Rize Belediyesi bu eksiğimizi karşılayabilmek için gerçekten hummalı bir gayret gösteriyor. Burada yapacağımız proje de Rize için örnek projelerden bir tanesi olacak.” dedi.