Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin 6. Cildi Elektronik Olarak Yayımlandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından ilk cildi 2017 Mart ayında yayımlanan Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin 6. cildi yayımlandı.

KSÜ web adresi https://ansiklopedi.ksu.edu.tr/ üzerinden elektronik olarak yayımlanan 6. cilt, matbu olarak da en kısa zamanda okuyucu ile buluşacak.

Kahramanmaraş’ın tarihini, edebiyatını, coğrafyasını, kültürünü, sosyal hayatını, doğal zenginliklerini, kurumlarını, tarihi yapılarını, her alanda yetişmiş önemli şahsiyetlerini araştırarak ansiklopedi kriterlerine uygun olarak hazırlamak ve geleceğe aktarmak amacıyla hazırlanan Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin O-Ö-P-R-S harflerini ihtiva eden 6. Cilt, 425 maddeden oluşuyor.

Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım’ı ziyaret eden Kahramanmaraş Ansiklopedisi Editörü Prof. Dr. İbrahim Solak, Rektör Yasım’a Kahramanmaraş Ansiklopedisi ve ansiklopedinin 6. cildi ile ilgili çalışmalara dair bilgiler verdi.

Rektör Yasım da Kahramanmaraş Ansiklopedisinin şehrin hafızasını kayıt altına alan kıymetli bir eser olduğunu vurgulayarak Editör Solak’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.